Expositie Interium Bergen op Zoom

Kunstenaressen Nicole van Kruijsdijk en Liana Romeijn bundelen krachten
Twee Brabantse talenten exposeren bij Interium

Beeldend kunstenares Liana Romeijn, gevestigd in Son en Breugel en kunstenares Nicole van Kruijsdijk uit Rosmalen hebben hun krachten gebundeld om samen te exposeren bij Interium Business Centrum, Zuidhaven 39A in Bergen op Zoom. Dit prachtige historische gebouw is gevestigd in het Havenkwartier. De expositie vindt plaats vanaf maandag 26 februari tot eind augustus.

De kunstenaressen hebben elkaar leren kennen tijdens een expositie in het Brabantse Sint Oedenrode. Beiden schilderen ze moderne kleurrijke schilderijen, waarin ze diverse materialen verwerken. Al snel kwam het spontane idee: “We moeten een keer samen exposeren!”.

Nicole van Kruijsdijk

Nicole van Kruijsdijk heeft zich gespecialiseerd in portretten. Haar huidige serie omvat portretten van vrouwen uit alle delen van de wereld.

De als marketeer opgeleide Van Kruijsdijk schildert al haar hele leven en heeft 10 jaar geleden van haar hobby haar werk gemaakt. Naast het schilderen geeft ze ook vele creatieve workshops.

Voor de portrettenserie “vrouwen over de gehele wereld”, gebruikt ze vooral acrylverf in grof realistische stijl met een geabstraheerde achtergrond. Nicole gebruikt graag originele stoffen en andere materialen uit het land van herkomst in haar schilderijen. Op deze manier wordt je helemaal meegenomen in de sfeer van het land. De dames komen uit alle landen van de wereld, van Brazilië tot Vietnam en Spanje tot Afrika.

Haar werk is terug te vinden op nicolevankruijsdijk.exto.nl en nicolekidsart.nl.

Liana Romeijn

Liana Romeijn-Tijsseling tekent en schildert al haar hele leven: “Ik schilder van alles wat mijn gevoel mij ingeeft. Ik schilder vanuit mijn hart.” Laag voor laag bouwt zij haar schilderijen op en maakt daarbij gebruik van allerlei materialen zoals: zand, schelpen, steentjes, grassen, stof, modelleerpasta, etc.

Ze experimenteert veel met materialen en laat het liefst de vrolijke kant van het leven zien. Liana had les van verschillende kunstenaars en voltooide een ontwerpersopleiding aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Populair zijn ook haar kaarten, de kleinere versies van haar schilderijen.

Meer informatie over Liana’s werk vind je op haar website met webwinkel: lianasartwork.com.

Openingstijden

De expositie is tijdens kantoortijden gratis te bezichtigen tot eind augustus 2018.